maanantai 23. tammikuuta 2017

Quiche lorraine

Perinteinen quiche lorraine. Nam. Tätä tuli joskus ala-asteaikoina syötyä paljonkin, mutta en ole vuosiin maistanut tällä nimellä kulkevaa piirakkaa. Voi olla, että tätä joutuu tekemään toistekin.



Pohja:
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
2 rkl vettä
Täyte:
125 g ylikypsää palvikylkeä
3 dl raastettua emmentaljuustoa
3 kananmunaa
1 ½ dl kermaa
1 ½ dl maitoa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa piirasvuoka taikinalla ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kuutioi savukylki ja ruskista kevyesti. Anna jäähtyä. Pane kuutiot piirasvuoan pohjalle ja ripottele päälle juustoraaste.

Vatkaa munat, kerma, maito ja mausteet ja kaada seos vuokaan. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti