tiistai 3. tammikuuta 2017

Mansikkagranita

Melkoisen makeaa mansikkaa. Tätä vielä jatkojalostetaan pirtelöksi, ehkä jo huomenna. Sellaisenaankin ihan hyvää, mutta kaipaa ehkä jotain kermaista. Onneksi irish coffee –moussekakkua oli vielä pieni pala jäljellä.



Ainekset:
450 g mansikoita
1 dl sokeria
2 tl sitruunamehua
(tuoretta minttua koristeluun)

Puhdista ja paloittele mansikat. Mausta mansikat sokerilla. Anna makuuntua huoneenlämmössä vähintään tunnin ajan.

Kaada mansikat tehosekoittimeen, lisää 1 dl vettä (pakastemansikoissa ei vettä tarvitse käyttää) ja soseuta hyvin. Lisää sitruunamehu.

Kaada mansikkapyree vuokaan, kooltaan n. 25*35 cm. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita pakastimeen n. 45 minuutiksi, kunnes pyreen reunat hyytyvät. Sekoita pyree sähkövatkaimella, jotta saat pois jääkiteet. Pakasta vielä 45 minuuttia, kunnes pyree hyytyy. Vatkaa pyree tasaiseksi.

Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita pakastimeen n. 3 tunniksi. Raaputa pyree haarukalla jäähileiseksi. Jaa granita 6 jälkiruokamaljaan tai cocktaillasiin, koristele halutessasi mintulla ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti