lauantai 21. tammikuuta 2017

Broileri-kasviskasari

En ole juurikaan aiemmin arvostanut viiniä ruoanlaitossa, mutta en ole vaan tainnut osata käyttää sitä. Muutama viikko sitten tein ankanreisiä punaviinikastikkeessa ja kastike oli niin julmetun hyvää, että päätin pitkästä aikaa kokeilla myös valkkaria kastikkeeseen. Ja kyllä kannatti. Todennäköisesti juuri se valkoviini oli se, joka toi kastikkeeseen viimeisen silauksen. Tämä siis oli todella hyvää.



Ainekset:
500 g tuoretta vihreää parsaa
suolaa
ripaus sokeria
150 g sokeriherneitä
5 salottisipulia
800 g maustamatonta broileria
200 g parsakaalia
30 g voita
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
4 oksaa tuoretta timjamia
1 ½ tl sitruunankuoriraastetta
mustapippuria
3 tl maissitärkkelystä
1 ½ dl kermaa

Puhdista ja kuori parsat. Leikkaa pois puinen kanta, noin 1-2 cm. Mausta parsan keitinvesi ripauksella suolaa ja sokeria ja keitä parsat, 15-20 minuuttia. Valuta parsat ja säästä 2 dl keitinvettä. Leikkaa parsat 3 cm:n paloiksi.

Huuhdo ja puhdista sokeriherneet. Kuori ja silppua salottisipulit. Leikkaa broileri 2-3 cm suikaleiksi.

Kuumenna voi paistinpannussa. Ruskista broilerisuikaleet tasaisesti joka puolelta. Ota liha pannulta ja kuullota sipuli.

Lisää pannuun sokeriherneet, viini ja parsan keitinvesi. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.

Riivi timjaminlehdet oksista ja silppua ne. Lisää paistinpannuun broileri, parsa, parsakaali, timjami ja sitruunankuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita maissitärkkelys ja kerma. Lisää seos pannuun ja kuumenna sekoitellen, kunnes kastike hieman sakenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti