Ainekset:
3 punajuurta
1 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl hunajaa
4 klementiiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
150 g salaattia
200 g helmimozzarellaa
1 dl saksanpähkinöitä
Kuori ja leikkaa punajuuret puolen sentin viipaleiksi. Nosta viipaleet kulhoon. Yhdistä öljy, suola, pippuri ja hunaja. Sekoita punajuurten joukkoon. Levitä punajuuret leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Jäähdytä.
Purista yhdestä klementiinistä mehu. Kuori ja viipaloi loput. Sekoita mehun joukkoon viinietikka.
Levitä salaatti vadille. Asettele päälle punajuuri- ja klementiiniviipaleet. Ripottele mozzarellat salaatin päälle. Viimeistele pähkinöillä ja kastikkeella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti