lauantai 21. tammikuuta 2017

Kurpitsabrowniet

Pakastimessa oli vielä vähän halloween-kurpitsasta jäänyttä kurpitsasosetta. Olin miettinyt, mitä sillä voisi tehdä, kunnes sitten törmäsin tähän kurpitsabrowniereseptiin. Kurpitsa ei maistunut näissä ollenkaan, mutta teki koostumuksesta ihanan kostean. Kysyinkin kanssasyöjiltä kun oltiin jo maisteltu brownieita, että arvaavatko mitä ainesta näissä on määrällisesti eniten. Eivät arvanneet. Muuten nämä olivat mielestäni ehkä vähän turhan vähäsokerisia. Puolukkajäädykkeen kanssa tarjoiltuna sokerin puute ei kuitenkaan haitannut yhtään, vaan oli ehkä jopa eduksi.



Ainekset:
400 g (myski)kurpitsaa
100 g taloussuklaata
4 kananmunaa
200 g ruokosokeria
100 g kaakaojauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Päälle:
2 rkl tomusokeria

Paloittele kurpitsa ja keitä palat kypsiksi. Valuta palat ja lisää niiden sekaan paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa ja vatkaa seos tasaiseksi pyreeksi. Tai jos käytät valmista kurpitsasosetta, lämmitä sose kattilassa ja sulata suklaa soseen joukkoon.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi joukkoon kurpitsa-suklaaseos.

Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan (20*20 cm). Paista 180-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan ainakin tunnin ajan. Leikkaa jäähtynyt kakku neliöiksi ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti