sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Aurinkoinen makaronilaatikko

Taas piti saada johonkin työnnettyä kasvisten jämiä edellisistä ruoista. Makaronilaatikkoon ne upposivat hyvin, ja samalla saa myös lapselle syötettyä niitä paljon puhuttuja kasviksia ihan huomaamatta. Eivät kurpitsa, porkkana ja kukkakaali ainakaan huonontaneet perinteistä makaronilaatikkoa.



2 isoa sipulia
600 g kurpitsaa
200 g porkkanaa
250 g kukkakaalia
1 rkl voita
suolaa
1 rkl hunajaa
400 g makaronia
800 g jauhelihaa
2 rkl lihafondia
3 kananmunaa
5 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta

Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja kuutioi kurpitsa ja porkkana. Pilko kukkakaali.

Sulata voi pannulla ja kuullota sipulia, kunnes se ruskistuu hiukan. Lisää pannulle kurpitsa, porkkanat ja kukkakaali. Mausta suolalla ja hunajalla. Anna hautua, kunnes muut ainekset ovat valmiina.

Keitä makaroni lähes kypsäksi. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja mausta lihafondilla. Sekoita kasvikset, jauheliha ja makaroni keskenään. Vispaa kevyesti yhteen kananmunat ja maito. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Kaada munamaito muiden aineiden sekaan. Kypsennä 220-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti