keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Maapähkinäsalaatti

Vinkki: maapähkinäpallerot kannattaa maustaa pienellä määrällä sokeria. Tällaisenaan ne ovat minun makuuni hiukan mauttomia. Vaikka ihme ja kumma; isäntä, joka ei yleensä innostu uusista makuelämyksistä, tykkäsi palleroista niin että haki niitä jopa lisää.



Ainekset:
3 dl maapähkinöitä
2-3 rkl lämmintä vettä
ruokaöljyä friteeraukseen
1 ruukku salaattia
50 g rucolaa
2 paprikaa
1 punasipuli
½ tl jauhettua chiliä
¼ tl mustapippuria
½ tl sormisuolaa

Paahda maapähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne ruskistuvat hiukan. Kuori pähkinät, anna niiden jäähtyä hiukan ja kaada ne tehosekoittimeen. Jauha tahnaksi. Kaada pähkinätahna kulhoon ja sekoita joukkoon vettä vähän kerrallaan, kunnes muodostuu paksu tahna.

Kuumenna öljy padassa n. 180-asteiseksi. Muotoile maapähkinämassasta teelusikalla pieniä litteitä pyöryköitä ja nosta ne öljyyn. Friteeraa kauniin kullanruskeiksi. Nosta pyörykät talouspaperille kuivumaan.

Pilko salaatti ja rucola vadille. Suikaloi paprikat. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita vihannekset vadilla ja mausta ne chilillä, pippurilla ja suolalla. Nosta maapähkinäpyörykät salaattipedille ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti