sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Suikaleliha-perunapaistos

Onnistuin löytämään kaupasta oikeasti murean lihapalan. Se teki tästä paistoksesta kerrassaan loisteliaan. Ja uunissa esipaistetut perunat olivat ihanan rapeita paistoksen seassa. Taas kerran tuli todistettua, että muutamalla hyvällä raaka-aineella saa aikaan todella maistuvaa ruokaa.



Ainekset:
6 perunaa
4 rkl oliiviöljyä
750 g mureaa naudan ulkofilettä
3 valkosipulinkynttä
1 tl meiramia
1 tl mustapippuria
3 sipulia
3 vihreää paprikaa
3 porkkanaa
suolaa

Pese, kuori ja viipaloi perunat. Sekoita perunat ja 2 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla. Levitä perunat ohueksi kerrokseksi leivinpaperoidulle uunipannulle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Suikaloi liha. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Mausta lihasuikaleet valkosipulilla, meiramilla ja mustapippurilla.

Kuori ja viipaloi sipulit. Halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi malto. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna loppu öljy suuressa paistokasarissa. Ruskista lihasuikaleet tasaisesti joka puolelta ja siirrä kasarista.

Lisää kasariin sipuli, porkkana ja paprika. Paista silloin tällöin sekoitellen noin 10 minuuttia. Lisää perunat ja paista vielä muutama minuuttia.

Lisää lihasuikaleet ja kuumenna viitisen minuuttia. Mausta suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti