lauantai 7. tammikuuta 2017

Taateli-lammaspata

Nykyään en enää millään tajua, miten olen voinut pitää lampaanlihaa huonon makuisena. Tai kai se sitäkin voi olla, nämä viime vuosina tekemäni lammasruoat vaan ovat toinen toistaan parempia. Tämäkin on hyvin yksinkertainen, mutta erittäin maistuva pata. Ei vaadi tekijältään juuri muuta kuin aikaa.



Ainekset:
1 kg lammaspaistia kuutioituna
2 rkl voita
2 dl vettä
2 rkl tomaattipyreetä
1 ½ rkl lihafondia
1 tl kuminaa
¾ tl suolaa
mustapippuria
3 sipulia
200 g herkkusieniä
200 g taateleita
70 g manteleita
Pinnalle:
tuoretta korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Ruskista lihapalat useassa erässä rasvassa ja siirrä palat pataan. Lisää pataan vesi, tomaattipyree, fondi ja mausteet. Lohko kuoritut sipulit ja herkkusienet ja lisää nekin pataan.

Peitä pata tiiviillä kannella ja kypsennä 200-asteisessa uunissa miedolla lämmöllä n. 1 h 15 minuuttia,, kunnes liha on mureaa.

Lisää halkaistut taatelit ja hauduta vielä n. 15 minuuttia. Paahda mantelit kuivalla pannulla ja ripottele ne padan pinnalle. Koristele korianterilla tai persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti