Tuoretta salviaa ei ikävä kyllä ollut saatavilla siinä kaupassa jossa kävin, joten tyydyin pariin teelusikalliseen kuivattua salviaa. Punajuuret olivat hyviä, niin kuin ne aina ovat, mutta en maistanut tässä mitään erilaista verrattuna esimerkiksi balsamicopunajuuriin. Ei siis missään tapauksessa huono, mutta ei mitenkään erityinenkään.
Ainekset:
1000 g punajuurta
Appelsiinimarinadi:
1 appelsiini (kuori raastettuna ja mehu puristettuna)
¾ dl balsamiviinietikkaa (vaalea)
½ dl juoksevaa hunajaa
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl tuoretta salviaa
Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 30-40 minuuttia. Valuta vesi, anna punajuurten jäähtyä hetki ja kuori ne. Leikkaa punajuuret melko pieniksi kuutioiksi.
Mittaa marinadin ainekset kattilaan salviaa lukuunottamatta. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä kokoon pari minuuttia.
Kaada kuuma appelsiinimarinadi punajuurten päälle ja lisää salvia. Anna appelsiini-punajuurimosaiikin maustua peitettynä yön yli jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti