keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Saaristolaisleipä

Tuskin maltan odottaa leivän tekeytymistä. Täytynee kumminkin antaa sen olla pari päivää, jotta maku on sitten parhaimmillaan.



Ainekset:
2/3 l piimää
50 g hiivaa
1 dl kauraleseitä
1 dl vehnäleseitä
2 dl siirappia
2 2/3 dl ruisjauhoja
6 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2/3 rkl suolaa
2 dl kaljamaltaita
Siirappivesi:
1/3 dl siirappia
1 dl vettä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota piimän joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset. Älä vaivaa taikinaa.

Kaada taikina kahteen leivinpaperoituun leipävuokaan. Anna kohota peitettynä 1,5 tuntia.

Paista leipiä 175-asteisessa uunissa 2 tuntia. Voitele leipien pintaa siirappivedellä muutaman kerran paistamisen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti