sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Kebab

En muista, mistä tämän yksinkertaisen ohjeen otin joskus jo vuosia sitten. Mutta vasta silloin tajusin, että useimmiten kebabit eivät todellakaan ole täyslihaa vaan jauhelihasta tehtyjä. Aromisuola sopii tähän loistavasti, vaikka muuten en tykkää sitä ruoanlaitossa käyttääkään. Kebab kannattaa maustaa vahvasti, jotta se maistuu jollekin – eli kebabille.



800 g naudan jauhelihaa
30 g aromisuolaa
1/5 dl mustapippuria

Sekoita liha ja mausteet keskenään. Vaivaa taikinaa pitkään (n. 15 minuuttia) niin, että lihan rakenne rikkoutuu. Mitä tiiviimmäksi saat lihan, sen parempi.

Tee taikinasta läpimitaltaan n. 5 cm pötkö ja kääri se tiukasti vahvaan folioon. Anna kypsyä 100-asteisessa uunissa 3,5 tuntia.

Vuole lihasta ohuita lastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti