keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Yhden kulhon taatelikakku

Nopea jälkkäriherkkukakku tälle päivälle. Kerrankin tomusokeri-vesikuorrutuksesta tuli sopivan paksua, niin että se pysyy kakun päällä eikä valu kokonaan lautaselle. Kakku oli suussasulavan pehmeää.



Ainekset:
100 g pehmeitä, tuoreita taateleita
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
½ dl fariinisokeria
¾ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
200 g kermaviiliä
½ dl rypsiöljyä
Kuorrutus:
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä
1 tl lakkalikööriä

Hienonna taatelit. Sekoita kulhossa taatelit, vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe, fariinisokeri, sokeri, vaniljasokeri ja suola tasaiseksi seokseksi. Lisää kermaviili ja rypsiöljy. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.

Pingota leivinpaperi pienen irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alaosassa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa n. 5 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään. Lisää tarvittaessa vettä tai tomusokeria, kunnes koostumus on sopivan juokseva. Lisää likööriä maun mukaan. Levitä kuorrutus valuttamalla kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti